srp

14.09.2020 Zapraszamy na spotkanie Edukacyjne

ZAPRASZAMY NA SPOTKANIE EDUKACYJNE

Informujemy, że w okresie od 27 maja 2020 do 31 grudnia 2020 roku Stowarzyszenie realizuje projekt "Porozmawiajmy o chorobie psychicznej w 2020 roku"

Projekt przewiduje realizację 14 spotkań edukacyjnych zatytułowanych: "Porozmawiajmy o chorobie psychicznej..." Spotkania te będą prowadzone metodą "przekazywania wiedzy z pierwszej ręki", co oznacza, że o swoim doświadczeniu chorowania i pokonywania choroby psychicznej będą opowiadać osoby, którym udało się przezwyciężyć kryzys psychiczny. Spotkania te będą skierowanedo dwóch grup odbiorców.Pierwszą z nich, do której adresowanych będzie 8 pierwszych spotkań będą osoby z otoczenia osób chorujących psychicznie: głównie rodziny osób chorujących psychicznie, ich bliscy i przyjaciele ale także profesjonaliści z nimi pracujący, czy inne osoby osoby, które na swojej drodze zawodowej spotykają osoby chorujące psychicznie. Spotkania te, w związku z sytuacją związanąz COVID-19 przeprowadzamy online z wykorzystaniem platformy Zoom. Drugą grupę odbiorców stanowić będą studenci kierunków medycznych i społecznych z krakowskich uczelni wyższych, którzy w przyszłości mogą napotkaćw swej pracy zawodowej osoby chorujące psychicznie. Do tej grupy skierowanych będzie 6 spotkań. Przewidujemy, że spotkania te odbędą się w trybie stacjonarnym, choć dopuszczamy, że w sytuacji, w której zamkniete mogłyby być uczelnie (jeśli sytuacja z COVID-19 nie poprawi się) to wówczas także te spotkania przeprowadzimy online.

Do tej pory odbyło się 6 spotkań edukacyjnych skierowanych do (otoczenia) osób chorujących psychicznie, zapraszamy na dwa kolejne, które odbędą się w poniedziałek 21 września o godzinie 12.00 i w czwartek 24 września o godzinie 12.00

W celu zapisu na spotkanie prosimy o kontakt mailowy: monika.syc@vp.pl  lub telefonicznie 12 422 50 67 w godzinach 9.00-15.00. Osobom zainteresowanym prześlemy link do spotkania na Zoom.

Projekt i wykonanie SIT