srp

25.08.2020 Porozmawiajmy o chorobie psychicznej w 2020 roku - zapraszamy do nowego projektu!

Informujemy, że w okresie od 27 maja 2020 do 31 grudnia 2020 roku Stowarzyszenie „Otwórzcie Drzwi” realizuje projekt „Porozmawiajmy o chorobie psychicznej w 2020 roku”.

Projekt przewiduje realizację 14 spotkań edukacyjnych zatytułowanych: „Porozmawiajmy o chorobie psychicznej…. Spotkania te będą prowadzone metodą „przekazywania wiedzy z pierwszej ręki”, co oznacza, że o swoim doświadczeniu chorowania i pokonywania choroby psychicznej będą opowiadać osoby, którym udało się przezwyciężyć kryzys psychiczny. Spotkania te będę skierowane do dwóch grup odbiorców: Pierwszą z nich, do której adresowanych będzie 8 pierwszych spotkań będą osoby z otoczenia osób chorujących

psychicznie: głównie rodziny osób chorujących psychicznie, ich bliscy i przyjaciele ale także profesjonaliści z nimi pracujący, czy inne osoby, które na swojej drodze zawodowej spotykają osoby chorujące psychicznie. Spotkania te, w związku z sytuacją związaną z COVID-19 przeprowadzamy online z wykorzystaniem platformy Zoom. Drugą grupą odbiorców stanowić będą studenci kierunków medycznych i społecznych z krakowskich uczelni wyższych, którzy w przyszłości mogą napotkać w swej pracy zawodowej osoby chorujące psychicznie. Do tej grupy skierowanych będzie 6 spotkań. Przewidujemy, że spotkania te odbędą się w trybie stacjonarnym, choć dopuszczamy, że w sytuacji, w której zamknięte mogłyby być uczelnie (jeśli sytuacja związana z COVID-19 nie poprawi się) to wówczas także te spotkania przeprowadzimy online.

Do tej pory odbyły się 4 spotkania edukacyjne skierowane do otoczenia osób chorujących psychicznie, zapraszamy na dwa kolejne, które odbędą się w czwartek 27 sierpnia o godzinie 12.00 i w piątek 28 sierpnia o godzinie 12.00.

W celu zapisu na spotkanie prosimy o kontakt mailowy: monika.syc@vp.pl lub telefonicznie 124225067 w godzinach od 8-14. Osobom zainteresowanym prześlemy link do spotkania na zoom.

Projekt i wykonanie SIT